Tomatoworld en Stolze bundelen krachten

Tomatoworld en Stolze bundelen krachten

Tomatoworld, het innovatiecentrum van de Nederlandse glastuinbouw, waar hightech bedrijven, startups en studenten samenwerken aan baanbrekende technologieën zoals 5G, IoT, AI en robotica, kondigt een nieuwe samenwerking aan met Stolze, specialist in elektro- en watertechniek, groeilicht, automatisering en klimaattechniek voor de tuinbouw en utiliteit. Deze strategische samenwerking vormt een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van geavanceerde tuinbouwoplossingen en duurzaamheid.

Stolze, opgericht in 1969, heeft zich gepositioneerd als een belangrijke speler in de internationale tuinbouwsector, met een solide reputatie op het gebied van innovatieve technologieën en oplossingen. Door deze samenwerking kan Tomatoworld de kennis van Stolze inzetten voor de elektrotechnische voorzieningen en aansluitingen van de nieuwe LED-belichting, geleverd door Heliospectra.

De integratie van de nieuwe LED-belichting is een essentieel onderdeel van de recente uitbreiding en modernisering van Tomatoworld’s fieldlab. Dankzij Stolze’s expertise in automatisering van groeilicht kunnen we het volledige potentieel van deze nieuwe belichting benutten. Dit zal bijdragen aan baanbrekende onderzoeksresultaten en duurzame teeltpraktijken.

Deze samenwerking benadrukt Tomatoworld’s toewijding aan innovatie en de bevordering van kennis binnen de tuinbouwsector. Samen met Stolze zetten we stappen naar een toekomst waarin technologie en duurzaamheid hand in hand gaan.

Bron:

Deel artikel