'Ongelooflijk veel voldoening gekregen'

'Ongelooflijk veel voldoening gekregen'

Riya Bunty Shah is de directeur bedrijfsontwikkeling van Bloomingdale Roses in Kenia. Deze kwekerij is gestart in 2013 en kweekt hoogwaardige T-Hybride rozen. Sinds 2019 is Riya lid van de ledenraad van Royal FloraHolland. In een interview deelt ze haar ervaringen met de ledenraad en welke voordelen het haar als ondernemer heeft opgeleverd.

Wat is jouw rol in de ledenraad?
"Ik heb het voorrecht gehad om kandidaat te zijn in de Ledenraad sinds de oprichting en ik ben er trots op de enige vrouwelijke vertegenwoordiger uit Afrika te zijn. Samen met één mannelijke collega uit het continent dragen we bij aan een internationaal divers team dat anderen kan inspireren. De ledenraad is opgericht om als brug te dienen tussen het bestuur en de leden van de coöperatie. Naast mijn rol in de ledenraad ben ik ook voorzitter van de Voordrachtscommissie. Onze commissie is verantwoordelijk voor de naleving van de richtlijnen met betrekking tot genderdiversiteit, het aantal kandidaat-raadsleden en het handhaven van het juiste profiel voor de gehele ledenraad."

Wat brengt de ervaring met de ledenraad jou als ondernemer?
"Deze rol heeft mij ongelooflijk veel voldoening gegeven. Het heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven en me een waardevolle voorsprong gegeven doordat ik op de hoogte ben van belangrijke kwesties op het niveau van de ledenraad. Daarnaast heb ik inzicht gekregen in de uitdagingen waar telers in Nederland voor staan. Aan de zakelijke kant is het een kans om te netwerken en mijn persoonlijke en professionele groei te bevorderen en bovenal om bij te dragen aan onderwerpen die relevant zijn voor onze sector."

Lees het volledige interview

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel