Emma Beijers: 'Innoveren gaat samen sneller'

Emma Beijers: 'Innoveren gaat samen sneller'

Emma Beijers plant regelmatig een ‘flicka-momentje’ in met haar collega’s om - naast werk - ook over andere dingen te praten. Ze is als junior projectleider op Brightlands Campus Greenport Venlo verantwoordelijk voor Agropole Innovates én wordt opgeleid tot focusgroep moderator voor Brightlands NovaBite.

Hoe ben je bij Brightlands in Venlo terecht gekomen?
Ik heb de bachelor Food Innovation gedaan bij de HAS Green Academy in Venlo. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt als junior marketeer bij een cateringbedrijf en groente verwerkingsbedrijf. Maar na twee jaar werken, wilde ik toch verder studeren en mijn academische vaardigheden meer ontwikkelen. Ik heb toen de tweejarige master Integrated Food Studies in Kopenhagen gedaan: een brede studie waarin je kijkt naar de impact van ons voedselsysteem op de aarde en andersom. Hoe kunnen we problemen aanpakken die verband houden met de productie en consumptie van voedsel, zoals klimaatverandering, duurzaamheid of obesitas? Toen ik na twee jaar terugkwam in Nederland, moest ik nadenken over wat ik wilde gaan doen qua werk. Toen kwam Brightlands op mijn pad!

Kende je Brightlands al voordat je er ging werken?
Tijdens mijn studie op de HAS maakten we gebruik van de faciliteiten op de campus, waaronder het Cooking Lab en de presentatieruimtes. Ik kende de campus dus al wel. Toen ik uit Denemarken terugkwam, zag ik via LinkedIn een vacature op de campus voorbij komen voor een sensorisch panelleider. Dat sloot niet helemaal aan op mijn ervaring, maar ik heb toen wel een aantal leuke gesprekken op de campus gevoerd. In het najaar van 2023 was er een vacature voor junior projectleider, die sloot wel goed aan op mijn kennis en ervaring. Ik werk hier nu bijna vier maanden.

Lees hier verder

Bron:

Deel artikel