Van der Voort Potplanten implementeert Florinet

Van der Voort Potplanten implementeert Florinet

Van der Voort Potplanten B.V. heeft Florinet als nieuw ERP systeem geïmplementeerd. Florinet en Van der Voort Potplanten maken hiermee de volgende stap in software ontwikkeling voor potplanten.

Florinet is sinds 2016 beschikbaar voor de sierteelt. De doordachte opbouw van het systeem zorgt ook voor in de plantensector voor kansen. Van der Voort Potplanten is de volgende potplantenkweker in een rij die om is, dinsdag 16 juli ging Florinet succesvol live. Eigenaar Olaf van der Voort: “Met Florinet hebben we ERP pakket in handen dat klaar is voor de toekomst. Florinet houdt alle voorraden binnen het bedrijf bij, heeft veel mogelijkheden tot koppelen met andere partijen, werkt met een productopbouw met toegevoegde waardes voor optimale monitoring van kostprijs en alle andere facetten binnen de productie.”

Stipt, makkelijk en snel
Olaf: “Florinet helpt onze verkoop om een juiste marge te creëren en toezeggingen waar te kunnen maken. Voorheen waren alle voorwaarden en kennis in Excel documenten én bij onze medewerkers bekend. Nu is dit geborgd in de software. Dit zorgt voor continuïteit, efficiëntie en verminderd de afstemmingsmomenten. De software helpt ons om het voor onze medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken, centraal inzicht te hebben en daardoor ook beter onze gemaakte afspraken kunnen nakomen. We winnen tijd, die we kunnen inzetten voor groei.”

“De mogelijkheden om offertes te maken en deze een op een door te zetten als order is een belangrijke feature in het systeem”, vult Wouter Jongkind (Algemeen directeur Florinet) aan. “Daarnaast is de orderflow meer geautomatiseerd zodat er minder handelingen hoeven plaats te vinden bij bijvoorbeeld orderacceptatie, het aanpassen of maken van mixen.”

Centraal werken vanuit meerdere locaties
Van der Voort Potplanten heeft meerdere locaties die elk met een eigen voorraad, eigen werkstations en eigen producten werken. Florinet ondersteunt centraal alle locaties bij de dagelijkse activiteiten. Door middel van filtering op locatie en product kunnen mensen op werkstations uitsluitend hun werkorders bekijken. Consolidatie van orders vindt plaats op verwerkingsvloeren. Orders van meerdere locaties komen bij elkaar op een logistiek punt en worden bij elkaar op een kar gebouwd. Vanaf de logistieke hubs is er nu een real time inzicht op de statussen van al onze productieprocessen op al de locaties.

Inzicht in voorraad
Olaf: “Al onze verkopen worden digitaal afgehandeld door Florinet. Wanneer er een order binnen komt weet Florinet of er genoeg planten, keramiek, etiketten, hoezen enz. beschikbaar zijn om deze volgens de door de klant gestelde specificaties te kunnen leveren op de door hun gewenste afleverlocatie en tijd. Florinet help ons om voorraden automatisch te beheren en daar waar nodig aan te vullen, dit in combinatie met uitstaande offertes en toekomstige orders."

Florinet
Wouter is blij met de livegang bij Van der Voort Potplanten: ‘Van der Voort Potplanten is een mooie partner om te laten zien dat Florinet een volwaardig potplanten ERP systeem is. Florinet kan bedrijven met zeer complexe processen doorgronden en de oplossing bieden op software gebied. Wouter is blij op de manier waarop de implementatie is verlopen, en we kijken er naar uit om samen met Van der Voort Potplanten, Florinet nog verder te ontwikkelen."

Bron:

Deel artikel